måndag 31 maj 2010

Göteborg.


I helgen var jag i Göteborg. Åkte tåg på morgonen och kom fram mitt på dan och slängde i mig en målhamburgare och gynnade änglarna med 5 kr: Letade sedan mig ner till gästhamnen och Point 65 s: plats. Där hade jag förberett att få prova deras xp- 18. En spännande ny kajak


som ändå inte kändes som min kajak. Man har "tänkt till" men när jag undra var reservpaddeln skulle vara sa man ...ja....här kanske? Kajaken gick bra men var väldigt vind och ström känslig.Och i medvinden drogs den bakåt i vågorna.
På kvällen gick jag en runda och tog kort på ett vattenfall. Se första bilden.

På Söndagen åkte jag med Kanotcentrum och provpaddlade.

Jag fick en liten tur med Trappers Royal. Den var lugn och stabil, det var så man höll på att somna i den bland vågorna.

Jag satt bra i den, bra med packutrymmen ,men jag undrar hur man bäst har kartan? En kursstabil kajak som man inte leker bland grunden med! Utan ta sikte på vart du ska, blunda och paddla, och du hamnar där.


Här provar jag en Wind 535 a: Kändes också bra, men sitsen- ryggstödet var inte rätt inställt så det kändes inte rätt att sitta.

Hälsningar från en härlig och skön helg i Göteborg, fast det var drygt att vänta innan tåget gick hem igen. Hälsningar Pontus.

4 kommentarer:

 1. Jaa du det verkar som att du hade det kul där... Men den där Point 65 xp-18 verkade inge vidare tycker jag. Trist att de inte verkade bry sig så mycket om var reservpaddeln ska vara t.ex. Ingen bra att ha på längre turer heller om den är så känslig, och till kortare turer har du ju Skimmen. Då verkar Trappers Royal bättre faktiskt, men kanske lite tråkig för din smak? Om man kommer precis dit man vill utan vidare menar jag... Wind 535 däremot kanske kan vara något? Sitsen och ryggstödet går väl att ställa in? Men kul att du kom iväg och att det gick så bra. :) Hoppas du har lite mer information om kajakerna nu, du kommer säkert köpa en ruskigt bra kajak!

  SvaraRadera
 2. Så första bilden är på ett vattenfall? Måste erkänna att jag har svårt att se det.

  En lätt lite halvt ostadig kajak ska det vara så man lätt följer med vågorna och får kämpa lite för att inte välta när det blåser!

  SvaraRadera
 3. Första bilden är en stor stenvägg som det rinner vatten längs med. Det där med att välja kajak blir svårare och svårare för varje år,om man inte köper en ny varje år! Man får väl ta ritningar från många kajaker och bygga en själv. H -Pontus.

  SvaraRadera
 4. Haha ja det kan ju vara ett projekt. :)

  SvaraRadera