måndag 27 april 2009

Kyällstur


I går söndag, fick jag med mig en stackare som ville paddla en kvällstur med mig. Han satt i solen och solade sig medans jag fick på mig kläderna. En del paddlar som dom är andra.........tar på sig både hanskar och hatt, flytväst och..........kapell!. Så slängde vi i kajakerna Pelle sin Point XP och jag min Skim. Och så drog han i väg........(lungt och stilla)......och jag ...paddlade allt vad jag orkade!!! Jag måste byta kajak!!! Runt i kanalerna i Kalmar, jättelågt vatten! Det behöver smältas lite glacierer så vi får normalt vattenstånd. Nu kan man å andra sidan pricka in alla stenar som finns en meter under vattnet. Ut vid slottet och runt Tjärhovet under Ölandsbron och i land. Där skuttade jag ner i Pelles kajak och det var ju som att ramla i jämfört med min, och sa att jag skulle bara göra några eskemåsvängar då han påpekade att jag inte hada något kapell och att packluckorna var öppna, som tur var så slapp jag försöka. En skön trevlig kväll. Hälsningar Pontus.

lördag 25 april 2009

Friluftsmässa






Innebär för oss i kyrkan att man har gudstjänst utomhus, så när vi för några år sedan åkte till Bodafors Get outs friluftsmässa så var vår dotter Helena lite förvånad. Dels att vi åkte så långt och att det varade hela dagen. Men när hon sen fick prova tält, klättra på isvägg, skjuta pilbåge, paddla kajak, så fick friluftsmässa en ny inebörd för henne. Och i dag var det dax igen, men i år åkte jag själv. Provade en ny Robson paddel, kröp i tält, tittade på alla bra ha saker, och onödiga (om det finns sådana?) Missade roliga föredrag, tittade på alla saker en gång till. En solig fin dag med lagom mycket folk, och paddeluppvisningen med Canadensarena var som en dans, Svandansen.

torsdag 16 april 2009

Stensö runt

I eftermiddag när det var så fint väder så fick jag för mig att ta en paddelrunda. I vid Tjärhovet igen så runt Stensö 11km. Lågvatten så alla stenarna och grunden mot Långviken låg och väntade på mig. Men jag kryssade mig emellan, så full fart mot udden. Det gick lagom höga vågor men det måste varit motströms också för vågorna rullade tillbaka! Tidvattenströmar!! jag är i England eller Wales och paddlar! Och här var det lite stenar och grund också, men jag surfar mig igenom. Passagen vid udden var det för grunt att komma igenom så jag fick runda lite till och här kommer jag nog igenom? Men det var lite för grunt så man fick ta paddeln på ena sidan kajaken och handen på andra och "skutta" sig över. Ja...ja...det är ju vår så man ska ju märka ut sitt revi! Följ dom gula markeringarna. Så hittade jag en liten vik att rasta vid och ta lite saft. Solen blänkte en sån fin solgata i vattendropparna längs med den svarta randen på kajaken. Ingen kamera med! ja jag hade glömt reservkläder och lite annat också men det behöver man väl inte tala om. Fint och skönt var det i alla fall. Så i motvinden tillbaka genom Stensö kanal ut vid långviken och genom grunden och förbi stenarna och så tillbaka. Hälsningar Pontus.

lördag 11 april 2009

Lågvatten




Nu är det långhelg och extra mycket jobb för mig. Samtidigt är Påsken en fantastisk helg att fira i kyrkan, så full av dramatik och upplevelser. Stilla veckan med alla kvällsgudstjänster, skärtorsdagens gudstjänst som varar över långfredagen och inte slutar förrän med påsknattens uppståndelsegudstjänst. Påskdagen och annandagen, och sen fortsätter vardagen. Men i dag morse när jag vaknade och tog en kopp kaffe på sängen, innan solen gått upp och konstanterade att det var en underbar morgon, så tog vi en morgonpromenad i soluppgången. Sen blev det en liten paddeltur också. Från slottet genom kanalerna och det är lågvatten så det var inga problem att paddla under järnvägstunneln. Genom spindeltunneln vid lågprishotellet vid Ängö och runt Kullö. Så blir det lite mat (alla barnen är hemma) så kyrkan, så kommer jag inte hem förrän i morgon eftermiddag.

torsdag 2 april 2009

Ljungnäs

I eftermiddag blev det Ljungnäs. Det blåste mer där är hemma men det brukar det göra, så jag höll mig bara innonskärs. Stövlarna, jackan, kapellet..... alla andra hade hunit paddla fram och tillbaka innan jag fått på mig kläderna, och kapellet!. Det är väl därför som ingen vill paddla med mig utan jag får paddla själv. Och varmt var det så man var svettig innan man komigt iväg. Sen gick det över stock och sten förbi Getterö och la till vid bryggan på södra sidan av Storö. Efter den långa färden så fikade man och såg Citronfjäril och Humlor, njöt i solen och utav utsikten. Paddlade tillbaka och efter mina långa knappa 5 Km. har paddlat över öppet hav och genom trånga passage, sett sten och grund och okända djur. Tog en kopp kaffe innan man slängde upp Kajaken på biltaket och körde hem. Men som sagt var,- inga alger i Ljungnäs. Hälsningar Pontus.

Nu är jag på gång igen



I går onsdag var det sommarväder så då var man tvungen att ta en kvällspaddling. Tyckte först att det blev lite stressat men frun sa - "ge dig iväg"- så det blev att packa ihop och åka ut. Det blev "träisen" (träkajaken) och en runda vid Ölandsbron och Varvsholmen. En skön lugn avkopplande paddeltur. Solen gick ner, fåglarna flög strax ovan vattnet och man var ensam. Havet var blå-lila, horisonten rosa, himlen gick från ljus till blått, och solen lyste guld-gult. Och man satt i sjön och bara njöt. Ingen lång sträcka, bara någon tinmma, men värdefullt. Hälsningar Pontus.